Brandt Akupunktur i Malmö erbjuder behandling inom flera olika områden av akupunktur och kinesisk medicin. Har du frågor eller vill boka tid, vänligen ring eller maila mig. Kontaktuppgifterna finns nedan. Välkommen! - Pernille Brandt

Behandlingsmetoder

Akupunktur innebär nålbehandling och är förmodligen den mest använda behandlingsmetoden inom kinesisk medicin. Andra behandlingsformer är bland annat kinesisk örtmedicin, moxibustion, cupping, Tuina massage, qi gong och gua sha.

Antalet behandlingar och val av behandlingsmetod beror på aktuella besvär och personens medfödda egenskaper.

Akupunktur

Akupunktur betyder nålbehandling. Mycket tunna nålar sätts i individuellt utvalda områden på huden. Detta för att dämpa ett överskott eller stärka en svaghet i din kropp. Nålen sitter oftast kvar en stund medan du vilar på en behandlingsbänk.

Det är olika hur man upplever att få nålbehandling. De flesta tycker inte det gör ont men vid nålskräck kan akupressur användas istället. Akupressur är tryck med fingrarna på akupunkturpunkterna. Många känner ett tydligt lugn under och efter behandlingen. Jag använder enbart engångsnålar.

Cupping massage

Cupping kallas också för vacuumterapi då man skapar ett vacuum på kroppen. Det finns olika typer av cupping massage och terapi med typiska glas- (fire cupping), bamboo- eller plastcupper.

Cupping är speciellt effektivt vid smärtor, ödem, trötthet, stress, psykiska spänningar, influensa och mycket mer. Cirkulationen av qi, blod och kroppsvätskor ökas lokalt och i hela kroppen.

Sugmärken som uppstår under behandlingen kan vara röda, blåaktiga eller lila och är inte farliga. Dessa märken är en förväntad del av behandlingen men bleknar oftast efter ett par dagar. Märken är tecken på en blockering i området eller den meridian som det arbetas på. Cupping används inte bare inom kinesisk medicin. Cupping används i hela ostasien, nordafrika, mellanöstern och Turkiet.

Gua Sha

Gua Sha är en teknik som används i stora delar av Asien. Man skrapar eller gnider på huden med en slät sten eller annat verktyg gjort av exempelvis ben eller horn. Effekten är i stora drag som vid cuppingterapi och ger också märken på det behandlade området.

Elektroakupunktur och TENS

Vid elektroakupunktur och transcutan elektrisk nervstimulation används lätt växelstöm på nålarna eller på någon plats på huden. Behandlingen är smärtfri. Elektroakupunktur är effektiv vid smärta och inflamationstillstånd i muskler och skelett (Bi syndrom).

Elektroakupunktur främjar cirkulationen av Qi. Med ett västligt perspektiv vill elektroakupunktur stimulera muskler, nerver och cirkulationen av blod och kroppsvätskor i området. Behandlingen stimulerar frigörelsen av beta-endorfin, som är en av kroppens naturliga smärtlindringshormoner.

Moxibustion

Moxa är en ört som avbränns direkt eller indirekt på utvalda områden eller punkter på kroppen. Vid avbränning ger det en värme som används terapeutiskt till att stimulera punkter, muskler och leder. Det finns olika tekniker och verktyg til moxibustion.

Japansk lifting och ansiktsakupunktur

Japansk lifting är en kombination av japanska behandlingstekniker som massage och ansiktszoneterapi.

Metoden bygger på att man arbetar med ansiktets muskler för att lösa spänningar och ta bort eventuella vätskeansamlingar. Ansiktsmuskulaturen stimuleras, lyfts, blodflödet ökar och eventuella rynker p.g.a. stress och trötthet jämnas ut.

Ansiktbehandling i japansk lifting består av rengöring av huden, spirulinamask (Alger), zonterapi/massage/akupressur/lymfdränage och avslutas med en närande ansikts- och ögoncrème.

Jag använder ekologiska och naturliga produkter. Jag rekommenderar dig att använda nyponkärnolja dagligen under behandlingsperioden.

Japansk lifting kan kombineras med ansiktsakupunktur och cupping och är ett bra alternativ till kirugiska ingrepp och botox. Vid ansiktsakupunktur används väldigt tunna nålar som sittar kvar en stund medan du vilar. Vid behandling med cupping i ansiktet används en teknink som inte ger blåmärken.